Spring naar de inhoud

Kiko

Wat is kiko ?

Jisei Kiko is een Japanse martiale en energetische discipline ontwikkeld door Meester Kenji Tokitsu en de Dr. oncoloog Toshihiko Yayama.
Een qi gong methode die het lichaam en de diepe spieren van de wervelkolom cultiveert.

Kiko brengt meer beweeglijkheid in de rug en in het lichaam.

We maken connecties en leren te bewegen vanuit de rugspieren door gebruikte maken van korte hefboom- technieken. We gebruiken de skeletstructuur evenals de kleinere interne spieren om die skeletstructuur te bewegen. Deze manier van werken leert ons om op een ‘intelligente’ manier te bewegen.
Deze nieuwe manier van bewegen is geschikt en interessant voor mensen die lijden aan fibromyalgie, spasmofilie, CVS, reuma enz…
We ontdekken hoe we met de bindweefselketens kunnen werken Het beoefenen van deze kiko werkt tevens helend en verlichtend op lichaam en geest. Je ervaart meer ruimte in je lichaam en voelt je beter in je lichaam en in je leven.
We voeren diverse stretchen en torsen uit waarbij we de ademhaling en de ki op een natuurlijke manier laten stromen en we zelf de energiebanen, het weefsel en de beenderen voeden en activeren.
De disciplines van Kiko zijn niet alleen een middel om op korte termijn aan onze fysieke en mentale gezondheid te werken, maar ze bieden ook een duurzame bron van vitaliteit en welzijn. 
De oude meesters zeiden:’ beoefen het innerlijke en je zult alert blijven en lang en gezond van het leven kunnen genieten’.

Praktische informatie

Iedere maandag namiddag van 14.00 u tot 15.15u.
Sportcentrum “Koninklijke Stallingen” , judozaal, Koninginnelaan 78, 8400 Oostende
Met Kaart ‘sport aan zee’ i.s.m. sportdienst Oostende 

Kiko op het strand

Inschrijven/afmelden kan tot op de lesdag

Na bevestiging van je deelname word je op tijd verwacht in de les en rekenen we op je aanwezigheid.De voorbereiding en invulling van de les varieert naargelang het aantal deelnemers
.

Op  zondagmorgen van 10.30u tot 11.45u

Op afspraak

Tarief:15 euro

Met tienbeurtenkaart:12 euro


Op het strand van Mariakerke t.o.v. zeedijk 155

of in “Domein Raversijde”
Bij regen: Dojo Oostende, Troonstraat 242 8400 Oostende
meer info: 0497/20 69 73

Lesgevers:

  • Frédéric Duribreux
  • Nitima Acquaro

Klik hier voor de agenda.