Spring naar de inhoud

Frédéric

Docent en verantwoordelijke van de school

Frédéric werd opgevoed in een omgeving waar krijgskunsten en diepgaande reflecties over zowel westerse als oosterse tradities en culturen een dagelijkse realiteit waren, sterk beïnvloed door zijn grootvader Gaston Duribreux’s vele boeken.

Daarnaast zette Frédéric onder invloed van zijn oom Paul Duribreux op tienjarige leeftijd de eerste stappen in een lange en rijkgevulde karatecarrière. Aanvankelijk ging het hierbij vooral om “martiale” beoefening maar ook om wedstrijd karate, waarbij hij verschillende ereplaatsen behaalde op nationaal en internationaal niveau.

Geleidelijk aan verschoof het accent van zijn karate richting een meer interne en meditatieve beoefening en beleving. Zijn ontmoeting met Richard Prospero in 1985 was daarbij van wezenlijk belang. Via hem leerde Frédéric eerst de kenshikan van Sensei Ryozo Tsukada kennen en evolueerde mee naar kiko (Japanse Qi-gong) en vervolgens naar de karate volgens de Jiseido-stijl van Sensei Kenji Tokitsu. Na zich vele jaren in deze Kiko te bekwamen geeft hij er nu les in.

Zijn evolutie zette zich ook door naast de karate-wereld, wanneer hij via Philippe Vandenabeele kennis maakt met de wereld van de Shiatsu. Frédéric vervolmaakte de Shiatsu-opleiding in de Shinzuikai-school van Philippe Vandenabeele.Naast zijn eigen Shiatsu-praktijk, lessen shiatsu en kiko blijft Frédéric zich voortdurend in Shiatsu bijscholen in binnen- en buitenland.

Frédéric beoefent ook zazen (soto-zen) in de Sangha van Roland ‘Yuno’ Rech en sinds 2015 tevens intensief de ‘Pralaya Yoga’ van Robert Boustany onder de precieuse leiding van Justine Bens.

Sedert 2015 werkt Fréderic ook samen met een neuropsychiater, waardoor oost en west elkaar opnieuw ontmoeten.

Je kan Fréderic contacteren op 0497/206973 of frederic.shiatsu@gmail.com of stuur een bericht via ons contactformulier.

CV Frédéric Duribreux

Frédéric Duribreux